Despre stereotipuri feminine: Rade-te la subraț, în puii mei!

Bă, deci când aud aberații de genul ”ești o domnișoară, vai ce urât”, ”ține-ți râgâitura-n stomac, chiar dacă nu mai poți”, ”nu te băși, chiar dacă nu se aude, că ești fată”, ”poartă tocuri dacă ești fată”…

tumblr_static_lie-down-try-not-to-cry-cry-a-lot

Coaie, vă luați după toate vedetele, care e logic că arată bine 24/24, că și dacă ies la pâine le face cineva poze, și ajungeți niște pațachine scârboase.

E ok să fii feminină. E ok să ai unghiile făcute, e ok să te machiezi, e ok să te îmbraci frumos. Și eu fac asta. Bine, exceptând acele zile în care arăt ca o boschetară; era o poză, dar n-o mai găsesc.

Să scriu postarea m-a inspirat asta. Am găsit-o pe Tumblr.

thisguy4De unde până unde, în pula mea? O să par o țărancă pentru cei ce visează o iubire ca-n filmele alea vechi, dar pe bune… dacă vrei să cunoști pe cineva, de ce să te înfrânezi și să ratezi? În viață ai multe variante de destin, pe care tot tu ți le faci. Nu pricep prostia asta constantă. Varianta mea?

A gentleman always asks what the fuck he wants to, and a lady always tells what the fuck she wants to.

Viața și amintirile le formezi din conversații idioate și penibile. Pentru că odată ce cineva se deschide în fața ta cu aberațiile lui, nu o mai poate face cu altcineva. Cel puțin, nu cu aceleași aberații. Decât dacă e izolat social, fără prieteni. În mod normal, fiecare om reprezintă altceva. Cu unul vorbești despre subiectul X și aberați pentru că el înțelege subiectul X, și tot așa. Nu creea relații de aparență, pline de lucruri nespuse. Nu conviețui cu o minciună. Nu te lega de un demon, care vrea prea mult. Nu mai da vina pe el, că ești tu incapabilă. Rade-te la subraț, în puii mei, că ești pe stradă și porți maiou. Nu, nu am nimic cu părul de pe corp. Că nu-mi place mie să am, e altceva, în străinătate nici nu se prea epilează femeile, dar, frate, sunt alea, le văd pe stradă, și l-ar putea împleti, și mai au și mătreață de la deodorant… de ce? Măcar tunde-l, dacă nu vrei să-l razi, nu toată lumea are aceleași concepții. Da, am prietene cu păr pe mâini and so on, dar abia se observă. Sau pe picioare, dar e puf din ăla din 10 în 10 cm, și e ok, că după dacă se fac, crește. Libertate de exprimare, dar până încalci tu libertatea altcuiva. Înțeleg, e o parte a corpului uman, dar cei care se epilează sunt o majoritate, și nu sunt tocmai obișnuiți cu așa ceva. Nu cred că ți-ar plăcea să fii la un restaurant, să poftești o porție de paste, și în timp ce tipa ți le aduce, să-i vezi pădurea de la subraț. Hai, să fim obiectivi.

tumblr_n96mpiD6iC1syitgfo1_1280

În pana mea… Revenind, poți să arăți ca cea mai mare doamnă, dacă scoți numai dezacorduri și prejudecăți pe gură. Și, at the same time, poți arăta ca o lady, și să ai ceva în cap. La fel și când ești băiețoasă. Înțelegeți, feminismele de genul existau atunci când femeile nu aveau drept de vot. Nu mai așteptați perfecțiunea, acceptați greșelile. Conviețuiți cu ele, și veți ajunge acolo unde v-ați văzut mereu. Nu vreau să par manipulată de societate, sau ceva. Fiecare face absolut ce vrea. Dar în momentul în care o face, și provoacă scârbă, nu mai e ok. Sunt deschisă, până într-un anumit punct. Poți să ai păr la subraț, dar nu mi-l arăta. Sunteți și voi oameni, și noi la fel, avem toți aceleași drepturi, dar e unul dintre lucrurile pe care eu nu le suport. Nu, nu ne spune societatea ce să fim, dar, în general, femeile care nu se epilează la subraț, sau care-și vopsesc acel păr, fac asta ca pe un ”protest”, iar ele în realitate transpiră și se simt aiurea. Nu cred că există femeie care să-și iubească părul de la subraț. E o modă, mai mult. Dacă părul era iubit și așa, epilarea era ceva tabu și aiurea. Inovația și mainstream-ul ar fi fost părul, nu pielea fină. Move on.

Trăiește cum vrei, dar nu-l deranja pe celălalt.

Reclame

5 gânduri despre „Despre stereotipuri feminine: Rade-te la subraț, în puii mei!”

 1. Sincer înțeleg demersul tău și în mare parte subscriu la el. Dar ce nu înțeleg este nevoia de a folosi un limbaj excesiv (ca să nu îi spun altfel) pentru a demonstra un punct de vedere. Un argument bun nu are nevoie de evocarea anumitor părți al corpului (pe care nu le ai neapărat) sau a unor expresii dubioase și inutil de agresive. Dimpotrivă. 🙂

  Apreciază

 2. Slab rău punct de vedere. Părul axial al unei femei nu încalcă libertatea nimănui. Dacă ție (nici mie, apropo!) nu-ți place să-l vezi, nu te mai uita, problema nu e a femeii care nu și-l rade, problema e că societatea ți-a creat în decade impresia că ceea ce e natural musai trebuie să dispară. Nu voi vrea (probabil) să fac sex cu o femeie neepilată, dar sunt capabil să pricep că nu-mi încalcă mie nicio libertate, și că eu am crescut să consider atrăgător ceva nenatural.

  Iar poza e plină de prostii.
  Cine a zis că ”traditional family constructs” nu trebuie schimbate? Sunt o GRĂMADĂ de căcaturi în familia tradițională.
  Rândul doi nu spune practic nimic.
  Being whistled at or complimented (”hai fă, te fut și eu diseară?” SAU ORICE ALT COMPLIMENT neinvitat de la bărbatul random) este o mizerie, făcută dintr-o poziție de putere, anticipând lipsa unui răspuns, și deci vreun succes în a dialoga (măcar) cu femeia, făcută cu singurul scop de a deranja.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s