10 LUCRURI: Ce am învățat într-un an de „Flori în păr”

Mulți mă știu ca și „adolescenta rebelă care își pune amprenta în literatura românească”, conform Stop To Shop. Majoritatea poate mă știu ca și blogger. Din 2009 porneam cu Jurnalul Meu de Aberații, neștiind ce înseamnă lumea asta. Un copil inocent, naiv, care își expunea diverse opinii pe vremea în care nu era totul offensive.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Simt că mereu am scris. Nu, nu articole de actualitate, de știri, de blogging and so on. Am scris fantezie, am scris viață, am scris imaginație. Privind postările trecute, totul merge pus într-o carte, totul merge continuat într-o poveste. Fiecare postare o pot continua, cu dragă inimă. Totuși, abia acum un an, pe 7 februarie, în Grill Pub, mi-am făcut debutul în lumea literară, ca și „adolescenta care a scris o carte pentru adolescenți” . 

Despre cum am avut eu revelații divine de a scrie, găsiți aici.

1.Nu le poți avea pe toate.

_MG_0944

Și nici să nu vrei. Nu poți fi și autor, și elev eminent, și un prieten bun etc. Nu poți fi profesor, chirurg în operație și muzician în același timp. Am învățat că m-am grăbit, că nu am făcut lucrurile pe rând mereu, că m-am pierdut adesea în detalii.

2. Merită

_DSC0123

Am renunțat la tot pentru cartea asta. Pe lângă că am conviețuit cu ea și asta m-a făcut complet apatică față de lucrurile din jur. Nu. Am renunțat la a ieși în oraș ca să beau. Scriam despre cum se îmbată Lynn sau cum se distrează Jay. Am pus între paginile alea tot ce aveam eu pe interior, m-am stors de imaginație.

3. Că etern va fi ceva

cropped-capture.png

Am văzut o sută de pagini, într-o seară. Progres major. Mi-am propus un goal aproape imposibil de atins. Că vreau să public documentul ăla. Să fie la o editură, să-l citească lumea. Că gata, sunt în stadiul în care nu îmi mai pasă de hate. Era doar un motiv de a trăi.

Apoi… ce? Am ținut-o în mână, mi-am îndeplinit un vis, dar… acum ce?

Acum încă două cărți ce urmează să apară. De una sunt sigură că veți fi șocați și încântați. De cealaltă… Nu știu încă.

4. E de suflet

giphy

„Flori în păr” este my shit, my jam, my second life. Orice carte aș scrie, povestea lui Amy m-a urmărit încă din copilărie. Uneori mă întreb… sunt urmărită de demoni? Personajele mele au existat și sunt acum fantome care mă bântuie? Naiba știe. Puțin îmi pasă. Iubesc mult prea mult ceea ce fac. Dar Amy va rămâne mereu în sufletul eu, oricâte cărți aș scrie. Deși nu sunt ca ea, deși nu mă comport ca ea. Vorbesc din propria experiență.

Majoritatea autorilor spun că ei mai întâi scriu, apoi vizualizează. La mine e invers, exact ca într-un film. Pe care trebuie să îl descriu. Flash-urile nu se opresc aici.

5. Coincidențe, spiritualitate

gothic-forest1

Nu există să realizezi ceva, fără să intervină coincidențele, deja vu-urile, vise ciudate, coșmaruri dubioase, telepatii, îmbinări random, mai ales când vorbim de o artă (muzică, literatură, filme etc.). Are rost să dau ca exemplu faptul că într-o seară am visat că am ajuns acasă, iar la mine în bucătărie era Jo din „Flori în păr”, care făcea paste cu lumina stinsă, în timp ce una se arunca de pe blocul meu și am văzut-o pe geam, apoi am fost arestată random?

Am avut parte de atâtea fenomene paranormale cât am scris, încât nu v-ați putea imagina. Totuși, va veni momentul să și vorbim despre asta. Toate la timpul lor.

6. Ești de neînlocuit

IMG_7021

Mi-a luat mult ca să realizez că oricine oricât ar încerca să mă copieze sau să mă imite, o face pe stilul lui, pentru că fiecare om e unic. Mă consumam pentru detalii din astea neimportante, în loc să îmi văd de cartea pe care acum vreau să o termin.

7. Nimeni nu te va susține

13227449_466513193558154_3577428075368455020_o

Editura își face treaba până într-un anumit punct. Devii neinteresant, la fel și fanii. Și, rămâi tu cu tine, și te simți extrem de ratat, tu, om care nu produci mai nimic.

Majoritatea oamenilor pe care îi cunosc, inclusiv și eu în trecut, vor urmările. Vor banii, like-urile, follow-urile de pe Instagram, dar confundă efectul cu cauza. Și pentru ei cauza fiind că nu au trafic pe site sau mai știu eu ce, reprezintă efectul – nu mai au ambiție să-și ducă planurile până la capăt.

Da, am apărut la televizor. Am apărut la Radio. Primesc zilnic poze cu cartea, sau citate. Dau interviuri oricât de des pot, și merg la evenimente oricând am timp – dar astea sunt efectele. Eu nu pentru asta m-am apucat de scris, inițial. Atunci de ce? Din disperare. Trebuia să îmi „vomit” gândurile cumva.

8. Nu ești mâncat de viu

_MG_0910

Am fost primită extrem de călduros în industrie. Deși vin dintr-o editură nouă, care nu are mulți autori sau o notorietate excesivă, am reușit să leg prietenii cu mulți scriitori, am reușit să organizez evenimente alături de oameni mișto, și mereu am fost tratată bine.

9. Frica de lucruri noi

14322414_512792208930252_8814337978393313058_n

Am decis ca, pentru noul meu roman, să apelez la o altă editură. Am decis că, pentru noul meu roman, poate nu va exista un trailer. Poate nici nu va exista noul roman.

Până când îți faci un plan bine definit, totul pare imposibil. Până nu iei totul pas cu pas, nu poți vedea de cealaltă parte a tunelului, fiindcă e prea departe.

10. Orice e posibil

15542230_559900267552779_8262664839661328248_n

Absolut orice e posibil. Să public a fost posibil, ca la 17 ani să am o echipă ce mă susține și ajută mereu, totul prin meritul… meu! Wow!, da, al meu. Eu am scris, eu am avut curaj. Și, s-a ajuns aici. Dacă gândeam negativ? Butterly effect? Dacă renunțam?

Nu toți oamenii sunt meniți să reziste presiunii. Dar, cine reușește, nu va regreta niciodată. Totul merită, totul este extrem de rewarding, mai ales atunci când ai cu cine lucra. Dar, dacă nici cu tine nu te poți înțelege și nici măcar pe tine nu te poți susține, lucrurile se complică. Dacă pici pradă primului hate sau zvon, nu ai ce căuta în lumea de azi.

P.S. Am promis că voi  pune toate variațiile ce implică „flori in par pdf online gratis” la tag-uri. Sunt nebună, dar voi nu m-ați crezut!

Reclame

3 gânduri despre „10 LUCRURI: Ce am învățat într-un an de „Flori în păr””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s