Povestea pozei de profil

Mă uit la TV. Cică preţurile sunt mai mari ca salariile. Da, pentru că şi cei ce stabilesc preţurile vor mai mulţi bani. Şi aici intervine o altă teorie, pe care mi-e lene s-o fac.

Mă refer la poze de profil. Vorbeşti cu cineva zilnic pe chat, nu v-aţi văzut în real, şi are o poză la profil ciudată. Cu el. Ciudată pentru tine, care nu-l cunoşti. Oamenii au replicile lor, inside-urile lor, deşi par respingători.

Şi, odată ce-şi schimbă poza, e ciudat la chat. Mai ales dacă acesta se goleşte şi nu mai arată mesaje noi. Ai impresia că nu mai vorbeşti cu acea persoană, pentru că în mintea ta ţi-ai făcut o anumită impresie. Şi, de fapt, vorbeai cu o poză de profil. Şi, parcă în noua poză nu arată la fel de mişto omul ăla, nu e senzaţia ca atunci când l-ai cunoscut şi ţi se părea interesant.

Am o prietenă care s-a plimbat pe gratis cu vaporaşul. De ce pula mea ţi-ai expune planurile la TV?

Şi te distanţezi de persoana aia. Pentru gândurile tale, pe care nu le-ai da la schimb vreodată. Şi se formează încă o amintire, încă un ciclu al vieţii.

Şi îi zici adio. În mintea ta. No more chatting, no more likes.

Peste un an, îţi dă like. Dar are alt nume. Şi tu la fel. Şi uitasei deja tot. Şi vorbiţi din nou, iar după mult timp vă daţi seama de adevăr. Între timp, vă combinaseţi, vă cuplaserăţi. Şi ai întors o pagină, dar ai uitat că mai urmează încă una. Şi, poate, capitolul ăsta nu se va mai termina vreodată.

Şi nici cartea.

XXXX

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s